Gezond langer leven

Gezond langer leven

Al zolang als de mens op aarde rondloopt, is een van onze grootste wensen om zonder gebreken oud te worden. Hoe sommige natuurvolkeren er moeiteloos in slagen gezond oud te worden, is een bron van fascinatie.

Aangezien het onmogelijk is om dezelfde leefstijl over te nemen en we zeker hun genen niet hebben, is nieuws over supplementen die mogelijk het verouderingsproces vertragen, des te interessanter.

PQQ blijkt op het gebied van anti-veroudering een bijzonder veelbelovende nieuwkomer te zijn. Terwijl vrijwel iedereen weet hoe belangrijk co-enzym Q10 is voor het goed functioneren van de mitochondriën in de cel, is PQQ minstens even belangrijk voor de vermenigvuldiging en reparatie van mitochondriën.
PQQ activeert genen, die mitochondriën dit proces laten uitvoeren. PQQ laat samen met Q10 mitochondriën optimaal werken en kan zo ook het verouderingsproces vertragen.

PQQ is niet alleen een essentieel co-enzym voor het goed functioneren van de mitochondria, inname ervan leidt ook eens tot een beter duurvermogen en gemakkelijker vetverlies.